Van onze jongens geen nieuws (17 juni 2015, Brussel) Boekvoorstelling

vanonzejongensgeennieuw cegesomaWanneer het Duitse leger in mei 1940 België binnenviel, kregen zo’n 300.000 jonge mannen tussen 16 en 35 jaar het bevel om het land te verlaten. Zonder te weten waar naartoe en voor hoe lang. Ongeveer de helft van de jongens werd vroegtijdig ingehaald door de vijand en kwam niet verder dan de Somme. De anderen werden in treinen gezet naar het zuiden van Frankrijk. Daar ontdekten ze de geneugten van ‘La douce France’, maar er was een schaduwzijde, ze kregen ook af te rekenen met verveling, honger, ziekte en heimwee.

Gefascineerd door de roadtrip van deze Belgische reserverekruten deden historici Karel Strobbe, Hans Boers en Pieter Serrien 75 jaar later de reis over. Het resultaat van hun roadtrip is het boek Van onze jongens geen nieuws. Aan de hand van getuigenissen, dagboeken en andere historische documenten brengen ze daarin het vergeten oorlogsavontuur van een generatie weer tot leven.

Op woensdagnamiddag 17 juni gaat Chantal Kesteloot (CegeSoma) in gesprek met de drie auteurs. Na afloop wordt het boek te koop aangeboden (25 euro) en desgewenst gesigneerd.

Praktisch
Wanneer: woensdag 17 juni, van 14:30u tot 16:30u
Waar: Conferentiezaal CegeSoma, Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel
Aanmelden: gratis toegang, maar gelieve u ten laatste op maandag 15 juni aan te melden via cegesoma@cegesoma.be of 02 5569211. De voertaal is Nederlands.

%d bloggers like this: