25 april: negende Studiedag voor Jonge Historici in het Cegesoma

Op vrijdag 25 april organiseert het Studie- en documentatiecentrum Oorlog en hedendaagse Maatschappij (Cegesoma) voor het negende jaar op rij een Studiedag voor Jonge Historici. Met dit jaar twee centrale thema’s: ‘de Eerste Wereldoorlog’ en ‘België en het buitenland’.

Het idee achter de Studiedagen voor Jonge Historici is eenvoudig: elk jaar gaat het Cegesoma op zoek naar één of meerdere thema’s die tijdens het vorige academiejaar aan de Belgische universiteiten op een brede belangstelling konden rekenen in het afstudeeronderzoek. Er worden enkele beloftevolle Masters in de hedendaagse geschiedenis geselecteerd, die de kans krijgen om de resultaten van hun scriptieonderzoek te presenteren aan een breed publiek.

De studiedag van 25 april staat open voor een breed publiek: studenten, professionele historici, familie en vrienden van de sprekers, mensen met interesse voor 20ste-eeuwse geschiedenis, uitgevers op zoek naar nieuw talent…

Praktisch:

  • Locatie: conferentiezaal Cegesoma, Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel.
  • Tijdstip: 9.30u-17u.
  • Aanmelding: toegang is gratis, maar gelieve op voorhand in te schrijven. Dat kan via e-mail (karel.strobbe@cegesoma.be) of telefonisch (02.556.92.11).
  • Check www.cegesoma.be voor regelmatige updates van het programma
%d bloggers like this: