23/4/13: Achtste Studiedag voor Jonge Historici in het SOMA

 Op 23 april staan de beide wereldoorlogen centraal

Op dinsdag 23 april organiseert het CEGESOMA voor de achtste keer op rij een ‘Studiedag voor Jonge Historici’. Het idee is eenvoudig: elk jaar gaat het Centrum op zoek naar één of meerdere thema’s die tijdens het vorige academiejaar aan de Belgische universiteiten op een brede belangstelling konden rekenen in het afstudeeronderzoek. Er worden enkele beloftevolle Masters in de hedendaagse geschiedenis geselecteerd, die de kans krijgen om de resultaten van hun scriptieonderzoek te presenteren aan een breed publiek.

Bij de keuze van de thema’s wordt meestal aangesloten bij de thematische interessevelden van het CEGESOMA. Daarom staan ook dit jaar, net zoals in 2012, de beide wereldoorlogen centraal. In totaal zullen twaalf kersverse Masters de resultaten van hun onderzoek komen voorstellen. De sessies worden gemodereerd door enkele specialisten.

De Studiedagen voor Jonge Historici zijn om meerdere redenen waardevol. Masterscripties dreigen na september helaas nog al te vaak in universiteitscatacomben te bestoffen. Het onderzoek dat dikwijls veel bloed, zweet en tranen heeft gekost, verdient beter. De studiedagen kunnen nuttig en stimulerend zijn voor de studenten die hun afstudeeronderzoek nog moeten aanvatten of afronden. Het unieke is ook het Belgische perspectief: er wordt een forum geboden voor de ontmoeting tussen studenten uit diverse universiteiten, uit de beide taalgemeenschappen.

De studiedag van 23 april staat open voor een breed publiek: studenten, professionele historici, familie en vrienden van de sprekers, mensen met interesse voor 20ste-eeuwse geschiedenis…

Praktisch:

  • Locatie: conferentiezaal CEGESOMA, Luchtvaartsquare 29, 1070 Brussel.
  • Tijdstip: aanvang voorzien om 9.30u, het einde rond 17u.
  • Registratie: toegang is gratis, maar gelieve op voorhand in te schrijven. Dat kan via e-mail (cegesoma@cegesoma.be) of telefonisch (02.556.92.11).
  • Check www.cegesoma.be voor het volledige programma.
%d bloggers like this: